Om jordakademiet

Jordakademiet indsamler viden omkring jord, en af de vigtigste ressourcer i vores land. Vi er specialiseret i at måle humusindholdet med en unik målemetode.

Vi hjælper landbrug og gartnerier med at gå fra viden til handling i målet om at forbedre deres jord.

Vores mission er at bidrage med relevant viden, der gør en forskel i jorden og økonomisk for din forretning.

At forbedre sin jord kræver først og fremmest mere viden hos den enkelte jordbruger. Korrekt viden fører til gode beslutninger. Derfor har vi udviklet et online akademi med illustrative videoer, som klæder dig på til at forstå jordens og biologiens processer. Tilmeld dig akademiet og start din læring. Så snart du har tilmeldt dig, så tager vi kontakt og sørger for at sparre med dig.

JORDAKADEMIET er stiftet af far & søn

Jasper Fundal Månsson og Erling Fundal stiftede Jordakademiet på baggrund af Erling Fundal’s forskningsresultater indenfor kompostering og humusanalyser. Erling Fundal er uddannet geolog, har forsket i cementindustrien og drevet selvstændig virksomhed i Fundal Consult – Laboratorium for Materialeforskning. I et privat, selvejet laboratorium driver Jordakademiet i dag fri og uafhængig forskning på humusopbygning, jord og landbrugsprocesser, som derefter formidles online.

Erling Fundal

Mag.Scient. ved Københavns Universitet i geologi med geofysik som speciale.

Erfaring fra andre brancher eller virksomheder:

 • DMI Geofysisk Observatorium i Godhavn på Grønland 68-70 
  Funktionsområdet var pasning af observatoriets geofysiske udstyr (magnetiske og seismiske målinger, vejrstation og nordlysfotografering). 

 • F.L. Smidth & Co A/S, Kemisk Forskningsafdeling 1971-86
  Funktionsområdet i denne ansættelse var kemisk-mineralogisk forskning med hovedvægten på mikroskopimetoder, såvel optisk som elektronmikroskopi, samt oprettelse og ledelse af afdelingens præparationstekniske laboratorium og kvantitiative mikroskopimetoder.

 • Struers A/S, Metallografisk afdeling 1986-90.
  Ansættelse som udviklingsingeniør og specialist indenfor geologisk og betonteknisk præparation samt kvantitativ mikroskopi.

 • Fundal Consult, egen virksomhed, 1990-nu
  http://www.fundal-consult.dk
  Laboratorium for materialeforskning.
  Omfattende konsulentarbejde for dansk industri i Skandinavien i eget laboratorium med udvikling af udstyr til bestemmelse af abrasive slidegenskaber for mineraler og sliddele (kaldet Mikroslidmålingen, MWT = Micro Wear Test). Asbestundersøgelser fra 1997 (RGS90).

 • Modtog Rendanprisen i 2001 for fremme af bæredygtig affaldshåndtering og genanvendelse i Danmark.

Jasper Fundal Månsson 

Cand.scient.tech ved Alborg Universitet i Operations and Innovation Management

Erfaring fra andre brancher eller virksomheder:

 • Anabasis (Jordakademiet), egen virksomhed, 2020- nu
  Analyser af jord med fokus på humusindhold, lerindhold, næringsstoffer, vandbindingsevne, struktur og udtagelse. Kulstofberegninger, jordprøveudtagning og special viden om kompostprocesser. Specialanalyser af kompost og gødninger. Rådgiver for planteavlsbedrifter og gartnerier med henblik på forøgelse af humusindholdet, jordens frugtbarhed og optimeret vanding. Interviews af markedsproducenter med højt humusindhold indenfor gartnerier, konventionel planteavl og holistisk planlagt afgræsning. Præsentationer og foredrag om humus og jord og jordens frugtbarhed.  
 • Oticon, Operations Junior Consulent, 2018-2020
  Konsulent og implementering af ERP-systemer for Oticons salgsselskaber i indland og udland. Forretningsanalyser, brugertræning, problemløsning.  
 • Oticon, Project Office Coordinator i R&D, 2016-2018 
  Optimering af projektstyringen i R&D produktudvikling. Foretog analyser, månedsrapporter og workshops med henblik på at optimere brug af ressourcer, forebygge risici og forbedre arbejdsprocesser.  
 • Korporal i Hjemmeværnet 2017-
  Træning og føring af menige hjemmeværnsoldater indenfor bevogtning, skydning og patrulje. 
 • Dykkerinstruktør i Caribien 2009-2011
  PADI dykkercertificering, guidet båddykning, prøvedykning.

Interesseret i at høre mere?

Tøv ikke med at ringe på
+45 60 73 12 72

Verified by MonsterInsights