Rådgivning

For private og for virksomheder

Få sparring omkring løsninger og muligheder på din bedrift

- Vi tilbyder personlig rådgivning indenfor disse 4 områder

Jordbehandling

Ved du, hvad der nedbryder humus og hvad der bygger det op? Vi har analyseret forskellige jordbehandlingsmetoder og giver dig et godt overblik til at finde kompromiset mellem maksimal humusopbygning og praktisk drift.

Gødningsvalg

Hvilke gødninger er humusopbyggende og hvilke er ikke? Hvis du allerede investerer i gødning hver sæson, så bør du analysere dit gødningsvalg i forhold til en langsigtet humusopbygning. Vælger man en gødning, som både gøder og indgår i humusopbygning, så kan der være mange penge at spare efter nogle sæsoner.

Grøngødningsplanter

95% af alle landbrug anvender ikke deres efterafgrøder/ grøngødningplanter optimalt. Valget af efterafgrøder skal afhænge af din jordtype og formål, som kan ændre sig i takt med at din jord bliver bedre. Derudover er der vigtige principper at følge for at få succes med etableringen. Uden en succesfuld efterafgrøde er det svært at lykkes med fortsat humusopbygning.

Kompost

Kompost er et fantastisk jordforbedringsmiddel, men kompost er meget forskellige afhængig af komposteringsproces og materiale input. Hvis du allerede anvender kompost, så sørg for at maksimere dens virkning og brug den rigtigt. Overvejer du at anskaffe dig kompost, så forstå forskellene og foretag det rigtige valg.

Når du starter et samarbejde med Jordakademiet, så indgår du et samarbejde bygget på data og saglighed og en stræben efter gode løsninger. 

Første trin er at fastslå, hvordan din jord ser ud nu. 
Derfor tager vi humusmålinger på din jord. Mellem 4-7 jordprøver viser, hvordan din tidligere aktivitet har påvirket jordens humusindhold. 
Samtidig udtager vi også en række analyser for tilgængelige og utilgængelige næringsstoffer, som vi sender til Eurofins. 

Vi gennemgår sammen resultaterne og sammenligner med andre bedrifter og deres aktiviteter, så du selv forstår, hvad du opnår med din nuværende måde at dyrke jorden på. Det vil sige, vi står med et fuldt overblik over humus, næringsstoffer (både mikro og makro), pH, og mere, som man kan basere både kortsigtede og langsigtede beslutninger på. 

Måske din jord er fattig på især ét bestemt næringsstof.

Måske du havde forventet et højere humusindhold efter en mangeårig indsats. Her vil et målt humusindhold give dig mulighed for at revurdere din indsats eller bliver bekræftet i din indsats. Tal er bedre end fornemmelser!!

Når data er modtaget, så handler det om at identificere de lavest-hængende frugter og hvor der kan optimeres. Ethvert landbrug er forskelligt og har forskellige ressourcer til rådighed. Samtidig er ikke alle enige om, hvad der virker, når det kommer til en frugtbar jord. Vi sender dig derfor vores spørgeskema for at se, hvor vi kan hjælpe dig med at sætte ind. 

Til slut skal du selv opbygge den nødvendige viden. Derfor ønsker vi at tilmelde dig vores online akademi, hvor du lærer om humus, mikroliv, næringsstoffer, gødninger, vanding, efterafgrøder, kompost og meget mere. Den bedste måde at lære om en frugtbar jord. 

Skriv eller ring til Jordakademiet

Eller brug kontaktformularen:

Book et besøg

  • Besøg på bedrift og vurdering af udfordringer
  • Gødningsvalg og analyser
  • Kun 720 kr. hvis du er tilmeldt Online Jordakademi

Interesseret i at høre mere?

Tøv ikke med at ringe på
+45 60 73 12 72

Verified by MonsterInsights